Κοσμήματα Native American - Ιστορία by VisionGold.org®

Οι ιθαγενείς αμερικανικές φυλές άρχισαν να κατασκευάζουν κοσμήματα για προσωπική στολιδιά πριν από 10 χιλιάδες χρόνια, ως μέσο οπτικής παρουσίασης της ατομικότητας, της κατάταξης και της ιστορίας. Επειδή οι αυτόχθονες λαοί της Βόρειας Αμερικής δεν ανέπτυξαν ποτέ γραπτή γλώσσα, το κόσμημα ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους μεταφοράς της παράδοσης και της πληροφόρησης σε πολλά στρώματα από τη μια γενιά στην άλλη. Οι τεχνίτες από όλα τα μέρη της Βόρειας Αμερικής δημιούργησαν τα δικά τους είδη κοσμημάτων, συχνά με διάφορα στυλ που παρουσίαζαν διάφορες πτυχές της ατομικότητάς τους, τις πεποιθήσεις τους και αργότερα την αντίσταση ενάντια στην αφομοίωση εναντίον των Ευρωπαίων εποίκων.

Τα πρώιμα κομμάτια του Native American κοσμήματος που δημιουργήθηκαν μεταξύ του 8800 π.Χ. και του 1500 π.Χ. δημιουργήθηκαν από διάτρητες πολύχρωμες πέτρες, μορφοποιημένες πέτρες, κοχύλια φτιαγμένα σε χάντρες και μενταγιόν, οστά, κέρατα, πέτρινες χάντρες και πρώιμο μεταλλικό έργο από χαλκό. Σε μεταγενέστερες περιόδους κοσμήματα έγιναν πιο προχωρημένα με την εισαγωγή μαργαριταριών, κοκάλων, κοπράνων, κοραλλιών, ξυλόγλυπτου ξύλου και χάντρες από οστά ζώων, νύχια και Ανδρικα Δαχτυλιδια δόντια.

Κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας των αυτοχθόνων Αμερικανών, οι τεχνίτες όλων των τύπων (ξυλογλυπτών, μεταλλικών, χαντρών και λαξευτών) συνδύαζαν όλα τα διαθέσιμα υλικά στο περιβάλλον τους για να δημιουργήσουν κοσμήματα που λένε ιστορίες της ιστορίας τους και των ανθρώπων τους. Λόγω της στενής σχέσης με άλλους τριπλούς, μόλις ένας τεχνίτης κατόρθωσε να τελειοποιήσει τον τρόπο δημιουργίας κοσμημάτων από νέο υλικό, αυτή η γνώση Ανδρικά κοσμήματα ταξίδεψε στη Βόρεια Αμερική μέχρι να φτάσει σε απομακρυσμένες φυλές. Μία από αυτές τις περιπτώσεις συνέβη το 1870 όταν Ανδρικα Δαχτυλιδια η φυλή Zuni Navaho κατάφερε να ενσωματώσει το Silver στα σχέδιά τους. Αυτή η γνώση σύντομα ταξίδεψε σε κάθε Ανδρικά κοσμήματα άλλη μεγάλη ιθαγενή αμερικανική φυλή που ήταν Ανδρικά κοσμήματα διάσημη για την παραγωγή κοσμημάτων της, κυρίως Apache, Hopi και Navajo.

Πάντα προσαρμόζοντας, το κόσμημά τους άρχισε να κατασκευάζεται από οποιαδήποτε τεχνολογία είναι διαθέσιμη, ακόμη και από την σύγχρονη εποχιακή κατασκευή από χάλυβα και τιτάνιο. Σήμερα, η Native American κοσμήματα θεωρείται ως ένα από τα πιο σφιχτά επικεντρωμένα σχέδια κοσμημάτων στον κόσμο, τα οποία προβάλλουν τη μοναδική φυλετική τους ενότητα μπροστά σε πολλές εξωτερικές επιρροές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *